Carrousel

Carrouselrijden is een aparte discipline in de paardensport, waarbij nauwkeurigheid, timing en rijden in teamverband heel erg belangrijk zijn.

Een carrouselgroep bestaat uit 12 of 16 ruiters op paarden of pony’s die op verantwoorde wijze in een geordende rij, bijvoorbeeld met zijn tweeën naast elkaar een aantal basis dressuurfiguren uitvoeren. De door de groep samengestelde figuren worden gereden op door hen zelf uitgezochte muziek.

Het leuke is dat het eindresultaat niet afhangt van het niveau van een enkel paard/pony of ruiter maar van de groep in zijn geheel. Stal Hoogwoud heeft 2 carrouselgroepen. Een jeugd– en een volwassenteam.

Carrouselrijden is één van de weinige teamsporten binnen de paardensport, welke toegankelijk is voor alle ruiters jong en oud, indien een bepaald basis niveau aanwezig is. Zowel dus voor de manegeruiter die slechts één of twee keer per week op een manegepaard/pony rijdt als voor de gevorderde ruiter met een eigen paard/pony.

Kortom, carrouselrijden is een heel gezellige manier, maar ook een bijzondere, om op een totaal andere wijze met paardrijden bezig te zijn . Uitsluitend op een FNRS ruitersportcentra kan als discipline in wedstrijdverband worden verreden.

 

© 2024 Stal Hoogwoud
Design by schefa.com